~ Satay Kajang ~

>> Thursday, April 16, 2009




Malam tadi saya melobi En Hubby ajak gi makan kat satay kajang.. entah nape teringin banget nak makannya.. Kebetulan plak semalam En Hubby ada meeting kat kepong so balik harus lewatlah kan.. bila dah lewat tu tak reti-reti lagi nak gosok dia ajak makan luar... hihihihihi...

So kami pergilah makan satay kat depan masjid kajang.. Kami tak makan Satay Hj Samuri.. sebab dah tak sedap dah.. kuah dia kacangnya hancur sangat.. tak feel makan.. so kami makan kat kedai Yunos plak.. gerai no 16 depan masjid Kajang.. ingat ya gerai no 16.. fuhhhh... makan sehingga jilat lidi uoollss...

18 comments:

diniedinar April 16, 2009 at 11:08 AM  

ya la.. sate hj samuri dah tak best. maybe sbb dah komersil sgt, pastu bakar pun guna cam mesin pembakar.. daging dia pun liat.. (sori tuan aji..komen iklas nih)

SyaNa April 16, 2009 at 11:11 AM  

sedapp nye..peberet nih..
mmg tak sedap da kan samuri..
aku lg suke sate tepi2 jln dr samuri tu..mahal je lebih

RaFFLeSiA MeRaH April 16, 2009 at 11:26 AM  

jilat lidi ko yerrkkkk....punyer la sedappp....len kali ko jilat pinggan tu lagi bagus.....huhuhu...

PuteriSatu April 16, 2009 at 11:34 AM  

ko mang suka tulis entry ko kat tetengah gini ke...semak mata aku nengoknye...ngeh-ngeh-ngeh (komen ikhlas dari aku...)

mak aih...huduhnya ko makan...jaga tatasusila sikit ye lenkali makan... wekekek...

ez April 16, 2009 at 12:03 PM  

bestnye kak mkn satay..
heheh..org da lama xmkn satay..heheh

shiemz April 16, 2009 at 12:14 PM  

hikhikhik...akan dicuba merasi satay kajang di gerai no 16... kuikuikui

mama | sarah | syimir April 16, 2009 at 12:18 PM  

dulu2 zaman melepak dok kat kajang suka makan satey king..satey tu mmg bersaiz besar, kira mmg competitor ngan satey hj samuri...tak tau la skrg ada lg ke tidak...

atty's April 16, 2009 at 12:44 PM  

sama ar ..kty pun tak makan satay samuri..selalu g tmpt tu ler..atau yg lagi satu.

wawanajwa April 16, 2009 at 2:19 PM  

yup..maybe sbb dah byk branch! Hehe apa2 pun jgn lupa mkn timun lepas mkn satay..

cikhajar April 16, 2009 at 3:19 PM  

sedappppnyerrrrrrrrrr

yuyee cap limau April 16, 2009 at 3:49 PM  

kak..nnti nk g terai la..bes ek??mmg pon yang samuri xsodap dah..nme jek glamer

ima shhs April 16, 2009 at 4:05 PM  

huhuhu...sedapnyer makan satay... terasa cam nak makan lakkss... kat sini yg sedap namaya satay zul... bestt...!!!

Diarihatiku1976 April 16, 2009 at 4:17 PM  

sesiapa yg dekat area kajang datanglah ke gerai depan masjid tu.. gerai yunos no 16.

Izan April 16, 2009 at 4:58 PM  

saya takl pernah lagi merasa satay kajang. aduh.. sungguh ketinggalan. maklumla bukan dok kl saya dok kat perak. =)

aslina April 16, 2009 at 8:33 PM  

nanti tak lama glemer plak la kedai yunos nih kan...sebab ader promoter cenggini...aduiyaii....tibe2 plak rase nak makan sate...lamanya tak makan sate...

dulu2 penah jugak try makan sate haji samuri nih...memang dah tak best la...huhu...susah jugak kalo komersial sangat kan...

Gieyana April 16, 2009 at 8:37 PM  

sedapnyer satey kajang...winduuunya nk mkn!!tp jauhh...huhuhu..

Erin Rashid April 17, 2009 at 5:41 AM  

aduh..meleleh air liur saya
cadangnye turun kapal terbang nk g mkn satay kt R&R haji samuri
tapi satay apa yg dijual kol 6.30am nnt...?
sengal tul la..

nizza-abira April 17, 2009 at 3:45 PM  

betul tu, sy pun rasa sate samuri x sedap. cepat muak!
Skrg ni sy suka mkn satey kat medan selera seberang shell kat sg ramal kajang.

Tp lepas ni leh lah cuba gerai yunos no.16 tu.