~Keputusan urine~

>> Tuesday, April 28, 2009


Ermmm .. tgk bendalah ni rasanya uoll dah tahu apa resultnya kan...
masa nak tulis n3 ni rasa malas yg amat...
sebab dari dapat tahu berita ni sampai la ni hati ni rasa mcm nak jerit je......
bangun pagi terus test...
kot-kot +ve..
rupanya hempeh...-ve plak..
menangis sorang-sorang saya dalam bilik air tu..
En Hubby masuk tgk saya menangis sambil duduk kat mangkuk tandas....
sedih mengenangkan still takde rezeki lagi...
tanda-tanda dah ala-ala mirip-mirip dah...
tapi hampehhh je...
tak tahulah nak tanda-tanda cam ner lagi kan...
En Hubby ckp takpe nanti kita usaha lagi...
banyak kali dah dgr ayat tu..
pagi ni kan....nak mandi pun mcm tak best je...
En hubbylah yg gosokkan baju..pakaikan baju... pakaikan.. tutttttt.....amik kan tudung....tutup pintu semua kunci... kuar gi kejer... dalam keter asyik bayang je napelah -ve......
eerrmm entahlahhhh... oklah ekkk ........
hari ni tak de mood nak buat n3.. oklah yerkk.. byee.. sambung esok...
kot mood esok ok dah..
bye...

p/s : semua yg memberi komen dan sokongan pada N3 negandung aku tu.. aku ucapkan jutaan terima kasih.....hanya allah dapat membalasnya...

39 comments:

sis_nita April 28, 2009 at 7:31 AM  

jgn lerr putus asa yerr.. kita usaha sebaik mungkin.. ALLAH sahaja yg berhak menentukan..

yang penting doa dan redha..

LoVEaQshA April 28, 2009 at 7:33 AM  

Akak hgn sedih n putus asa yer..
Mmgla kak kita akn rs down bila tgk result -ve..

Sbr yer mgkn skrg lum rzeki tp mn thu slps nie ada rzeki wat akak..

Sm2la kita berdoa k..

Cik Wanie April 28, 2009 at 7:45 AM  

sabarlah yer akak,
tahu ia amat menyedihkan,
tapi bak kata "suami" akak,
blh usaha lagi...
hurm......

sama2lah kita berdoa,
dan insya-ALLAH,
rezeki itu akn sampai jugak:)

Ibuhani April 28, 2009 at 7:48 AM  

sabar.....ye

Diarihatiku1976 April 28, 2009 at 7:59 AM  

tq semua . pepagi dah respond kat saya.. dan pepagi gak saya teremosi sesorang kat workstation saya.. sedih ekkk...

Ena April 28, 2009 at 8:05 AM  

jgn sedey2...
mayb bukan rejki lg skang..
insyaAllah satu ari nnt dapat kembar?
nanti ena try cari buku utk tatapan ek..

Fara_Adura April 28, 2009 at 8:09 AM  

My sis..:D

Sabar banyak2 yer..insyaallah akan ade rezeki nanti.Dun give up k.Usaha lagi.Insyaallah allah bersama org2 yang sabar..('',)

RaFFLeSiA MeRaH April 28, 2009 at 8:11 AM  

don't give up...same2 kita usaha mane yg mampu yerrr.....

RiEz April 28, 2009 at 8:18 AM  

takper kak jangan riso ade rezki lagi =) cheers...

weeda April 28, 2009 at 8:26 AM  

saya faham apa akak rasa..sebab saya pon masih menanti..mmg kecewa bila test je -ve..tapi kita jgn putus asa ok..InsyaAllah kalo ada rezeki..kita dapat apa yg kita nak..saya bila nak test UPT..saya tak berani taruk harapan tinggi dah..sbb da selalu kecewa..Anyway kak, nice to know you..saya doakan yg terbaik untuk akak kay :)

cik mas April 28, 2009 at 8:26 AM  

sabar ye ina..sy memahami sgt2 perasaan ina tu sbb sy pun mcm tu jgk. cuma teruskn usaha je la.mudah2an ada rezki tuk kta.Allah lebih tahu yg terbaik untuk kta kan.. :)

J@J@ / Bini The Rock April 28, 2009 at 8:44 AM  

Salam Perekanalan

Jaja pon senasib dgn camar...mmg sedih bila kputusan -ve je. Kita pelan2 la cari org yg pndai mengubat..skrg ni jaja berubat di Masjid Tanah....mudah2an ber"hasil".
Jgn give-up ye, sbb ade ramai yg senasib spt kita...dan ade juga yg lbh terok dari kita....

Baru2 ni jaja kena senggugut, g klnk...jumpe doc dn berbual dgn dia...

Doc: dah ade anak??

Jaja: blom doc...(dgn muka sedih)

Doc: sabarr..mgkn blom ade rezki

Jaja: tp doc..dah lama sya kawin..masok 6 taun...risau la..

Doc: mgkn ade hikmah disebaliknya..mana tau, awk ade anak..tp anak awak bermasaalah ke, atau dia terlalu agresif smpi awk x terkawal ke, atau bila dah besar dia ade buat perangai ke...kita x tau kan!!. Sabar lah..Allah uji kita, kita kena redha..ade hikmah disebaliknya...mgkn belom masanye awk dpt bby....

**Bila balik rmh...pk punye pk..betol jg ape yg doc ckp tu...

so..jgn give up ye camar... :)

Gieyana April 28, 2009 at 8:51 AM  

Salam..byk2 bersabar yer...Bdoa byk2 agar Allah Taala perkenankn utk dpt cahaya mata yer..
~ dulu sy pon cam awak gak..kawen 2 thn pastu br ader rezeki..tiap2 kali kalau peyet lmbat mesti test..pastu sedeyy psl -ve..last2 tue wat donno jer...

SyaNa April 28, 2009 at 9:07 AM  

sabar yang..aku paham ape ko rse..
take ur time ok..nnt da ok update tau..
tp aku harap ko jgn la down sgt..tak elok utk kesihatan..
ko cuba lagi ye..

~Atie+Farid~ April 28, 2009 at 9:33 AM  

jgn sedih2....usaha lagi ek...insyaAllah akn dtg rezeki ade.......

leadleedeea April 28, 2009 at 9:51 AM  

akak...kuatkan semangat yek..lead paham ape yg akak rasa..it hurts..tapi mcm biasa, kite kena SABAR..k kak? luv u~!

ppb_ppkp April 28, 2009 at 9:54 AM  

akak...jgn putus asa..usaha lagi..chayiok....
imah n hubby pon sellau keciwa....

@tune® April 28, 2009 at 10:03 AM  

sbar kak

fantaghirolynn April 28, 2009 at 10:05 AM  

sabar bebanyak.cuba dah usaha lagi..

Mrs LVoe April 28, 2009 at 10:08 AM  

jgn la sedih.. sha pun dh kena byk kali camnie.. skrg dh malas nk pk. ade rezeki insyaALLAH x kemana dear

PuteriSatu April 28, 2009 at 10:16 AM  

kadangkala kita jangan terlalu mengharap...bila terlalu mengharap...tuh yang frust tak hengat tuh....just buat biasa-biasa je...masa nak test tu....kosongkan minda..n kata kat diri sendiri...klu ada alhamdulillah..klu tak pun...tak per...cuba lagi...so klu -tve...tak la frust sangat cam tu..sampai pakai baju pun tak lalu....jangan terlalu ikutkan perasaan occay...

Tuhan tahu apa yang direncanakan...

nieda April 28, 2009 at 10:54 AM  

Salam perkenalan...
Sabar banyak2, maybe belum rezeki lagi. Usaha lagi tau, jgn stress.

Mcm saya, hampir dua tahun kahwin baru ada rezeki..Yang penting kita relaks dan jgn stress masa bersama..Syukur alhamdulillah sekarang ni tgh sarat pregnant, menanti hari untuk menerima kehadiran buah hati kami..

Oh ya, ini pengalaman saya lah, sebelum pregnant saya ada ambil asid folik (sejenis vitamin kalau kita plan nk pregnant, bagus untuk baby). Doctor yang suggestkan. Alhamdullillah saya ambil selama sebulan, terus melekat. Cubalah, mana tau kan. Kita hanya merancang, tuhan yang menentukan. Baik niat kita, baiklah yang kita dapat..

Banyakkan berdoa yer. http://hasnidaomar.blogspot.com

Anne Zain April 28, 2009 at 11:38 AM  

sis...i doakan doa u akan makbul gak nanti..amin..

Mamamanja April 28, 2009 at 12:16 PM  

xpe la... blom ada rezeki lagi tu. sabar.. cam kata hubby, usaha lagi. insyaallah ada la satu ari nanti :)

Norazwa April 28, 2009 at 12:47 PM  

kak t kalu kwn org blik dr umrah bg buah hw...org bg akak skit ekkk
mn tau...kita usaha mana yg mmpu
wokehhh!! jgn sedih2

liza April 28, 2009 at 3:45 PM  

hi...jgn lh putus asa cb lg..sy pn sm mcm awak....(rwtn/urut/jmp doc)smua dh buat...tgu 3 thn.skg ni sy cb mnm MAMIL MAMA..de kwn dh mnm n melekat...daptlh baby.kte sm2lh bdoa agar dapat baby cepat...Amin Amin...

:. aYu .: April 28, 2009 at 4:56 PM  

ujian Allah kan sebab die syg hambanya.. sabar, redha dan trs usaha ye kak.....
hai kak..
salam perkenalan..hehe

HappyIrfa April 28, 2009 at 5:14 PM  

ayat skema,usaha lagi.

~Eila @ Along~ April 28, 2009 at 5:32 PM  

salam..jgn sedih2 k..tension tuu lagi buat mood tu larik..
neway betul kata hubby suaha lagi ade byk maksud..try jumpa ustaz ke..atau try set2 hamil..mana tau ade rezki..

kakyong April 28, 2009 at 5:45 PM  

salam Ina,
kakyong sempat la browse entri2 lama u.. cuba nak faham keadaan u..
Allah lebih tahu kenapa Ina yang terpilih.. Insya Allah, byk2 kan doa & munajat pada Nya..

diniedinar April 28, 2009 at 6:55 PM  

belum rezeki ina..sabo ye..jgn putus asa mencuba

PuteriSatu April 28, 2009 at 8:05 PM  

waa...wawa nak kasi ko buah hw...aku nak gak sikit nanti ye...wekekekek...

Ninie April 28, 2009 at 10:05 PM  

congrats....bestnya, i tiap2 bulan test hihih..punyala nak sgt baby...take care k

Diarihatiku1976 April 28, 2009 at 10:24 PM  

wawa... tq nak beri akak buah hawa tu... akak nak sgt.. mana tahu rezeki kan berkat dari buah tu... lagi satu tadi akak nak follow blog wawa tapi private plak...

Izan April 29, 2009 at 5:04 AM  

jgn sedih2 kak. saya pun sedih gak baca entry ni. sabar dan cuba lagi. mana tau rezeki akak lambat skit kan...

viruspadu April 29, 2009 at 7:53 AM  

selagi belum piyet, cuba test lagi yer

jgn putus asa yer

insyaAllah

shiemz April 29, 2009 at 9:49 AM  

jgn putus asa sis.. insyaAllah ade rezeki tue maybe lambat jer.. akak kena sabar la k... dont stress2, x elok gak stress... :)

saudah April 30, 2009 at 10:07 AM  

sama la kita..rezeki anak belum tiba, tapi Allah gantikan ngan rezeki lain..saya pun sama kes..treatment moden tak jalan, dah pi urut n makcik tu kata ada tapi bila test, -ve..mmg hurt kan? tu belum telinga panas dek soalan laser lagi..my MIL yg dah ada 17 cucu pun selalu tanya, nasib baik jauh..terasa hati sampai nangis..tapi my mum yg hanya 1 cucu tak preassure..sebab dia tau kita usaha..sekarang tawakal dan doa aje la..itu yg penting

Ma'am_Chelsea April 30, 2009 at 1:54 PM  

Akak...

Allah Maha Adil...

Dia dah atur yg terbaik utk akak...

Usaha lagi ok...

& tawakal...

Kami semua doakan akak :)

Luv u!