~Mee Bandong Muar~

>> Friday, April 24, 2009

mari...mari...mari.... orang muo, johor....mee bandong muo...

wahhh lepas balik dari kursus tetiba tekak ni rasa mcm nak makan mee bandong muo plak.. kat Kajang ni kalau uoll nak tahu ada satu kedai namanya D'Muar.. berdekatan dengan KPJ Specialist Hospital tuuu...alah tepi jalan je.. kuar je dari Grand Saga Highway belok kanan terus jumpa gerai ni... best woooo... mee bandong dia kan kalau order semangkuk besar uolls dapat.. puas nak menghabiskannya.. tapi saya laki mini.......habis wooo... buruk lantak ekk.. hihihihihi...

kalau tak caya tgk ni


Mee sup untuk En Hubby..






Mee bandong untuk saya...


Air Teh 'O' panas untuk King & Queen... kami berdua suka minum teh 'o'.. mcm orang tua balik dari kebun plak ekk..

Ini adalah papan tanda gerai D'Muar. Ingat ya.. cari signboard ni tau...

En hubby yang tengah sedap makan.. gambo saya nan ado.. sebab jadi camerawoman...

14 comments:

SyaNa April 24, 2009 at 12:21 PM  

aku yg tak lapo jd lapor plak...
ermmm

leadleedeea April 24, 2009 at 12:53 PM  

mee bandong muar mmg superb! lapo laaa plak..huhu

mama | sarah | syimir April 24, 2009 at 1:03 PM  

kak, sy orang muo...mee bandung muo ni mmg susah nak cari yg ala2 rasa makan kat sana gak...uhukss rindu la plak nak blk kg...

Umie April 24, 2009 at 1:49 PM  

"mcm org tua balik dar kebun pulak"

kekekeke... saya pun selalu terpikir camtu kak,kalau nak minum teh O ke kopi O ke mesti akan terpikir "isk3...mcm org tua pulak dah".... pdahal mmg dah tua pun...hahahaha

lea April 24, 2009 at 1:59 PM  

lama xmakan mee bandung muo

IeDa April 24, 2009 at 3:09 PM  

saya suka makan kat sini..wooohooo.

HappyIrfa April 24, 2009 at 5:27 PM  

SALAM..
kakak pengasuh anak saya org muar.
mee bandung dia..fuh,meleleh wa cakap sama lu.

ez April 24, 2009 at 5:30 PM  

bestnye kak..lapo plak tetibe..heheh

Izan April 24, 2009 at 8:02 PM  

mee bandung tu sungguh menggoda...

sis_nita April 25, 2009 at 8:47 AM  

mmg sedap.. kat giant ader jual perencah mee bandung muar ni.. akak selalu kalo teringin, beli perencahnyer pastu buat lerr..

senang jerr..

tapi mmg tak penah rasa yg ORIGINAL dari muar..

fazemy April 25, 2009 at 9:20 AM  

Ish nampak menyelerakan betullah mee tu. adehhh nak kena g muar la nampaknya nih. ngeee. Saya prasan kedai tu..tp tak pernah nk benti makan situ pun. klw g kajang asyik ingt sate je:-)

Cik Wanie April 25, 2009 at 1:48 PM  

alahai,
bila tgk mee bandung nie,
terus rindukan org muar tau,
bilalah dpt blk muar nie,
huk huk huk...

btw,
mee bandung nie nampak sedap sgt2:)

nizza-abira April 25, 2009 at 10:18 PM  

Kita pun baru je lepas pi d'muar tghari jumaat semalam. Tp tak mkn mee bandung, mkn nasik campur coz masa sarapan dah mkn kuetiaw :)

:. aYu .: April 28, 2009 at 5:04 PM  

sy org muar..hehe..
tp kak..sy lg suka kopi..
kopi 434 mmg sedap kat muo..