~ jeles kat blogger lain ~

>> Saturday, April 11, 2009

Aduhai.... dok sorang-sorang ni boleh nemo plak... cedihhh... hikks.s.hikss... nak tahu nape?.. dok sorang kejernyer tak lain asyik melayari tenet jelah kan.. so seantero blog orang aku masuk... tapi majoriti blog yg aku masuk semua citer hal anak-anak..kiranya kisah dari anak lahir hinggalah besar... habis aku yg takde anak ni nak citer apa? citer En Hubby.. citer aku.. En Hubby.. aku.. itu jelahhh...

aku teringat kata-kata En hubby sebelum gi outstation kelantan semalam..

en hubby : Honey nape tak nak ikut sayang..
Aku : kejelah..baru cuti... nanti they all bising plak...
en hubby : oklah.. honey dok elok-elok kat umah ekkk...
aku : honey boring.. takde kawan.. boboy tak de...
en hubby : takpelah.. sayang ..sayanggg honey... nanti kita usaha lagi ekkk... kalau honey dapat naik pangkat kita buat pinjaman lagi untuk buat IVF tu ekkk..... sabar ekkk...
aku : emmm ( angguk kepala je )

p/s: zaman moden kan.. nak anak pun kena buat pinjaman bank... orang dolu-dolu.. nak anak tutup api je.. aku plak sebaliknya....

21 comments:

leadleedeea April 11, 2009 at 8:00 PM  

salam...jgn laaa mcm ni yek..lead pon still lg xde rezki bb..kite post entry pasal kite n hubby je k? xde salah pon..mmg sedih..tp kite sabar k? lead pon tunggu da rite time nak buat IVF..kite doa bnyk2 k? take care

mimielola April 11, 2009 at 8:00 PM  

Alamak,... sabar ye Ina. I know, org lain tak leh rasa apa yg u rasa.

-- LoVe.. LiFe -- April 11, 2009 at 8:07 PM  

hye dear...
sabar banyak2 k..
Lya tunggu 4 years baru dapat....
tu pun usaha sana sini...
jgn amik hati apa org kate..
sebab mereka bukan kita..
agaknya kalu Lya degar aper org kater...Lya ni mesti da masuk hospital sakit jiwa...
insyaallah suatu hari nanti pasti ada...
yg penting jgn berhenti berharap...
Lya pun undergone treatment mcm u..

Jiey^Mien April 11, 2009 at 8:08 PM  

InsyaAllah kak.. tak lama dah nk ade rezeki tu.. =)

Kepala jahat ni pernah terpikir tau, ada ian mmg 'susah', kalau takde dia, macam mn jalan citer kitorg ek??

Kejap je la pikir camtu.. Pastu mesti cepat2, astaghfirullah.. rezeki tuhan nih..

apa2 skalipun, jiey doakan yang terbaik untuk akak yea..

MamaHana April 11, 2009 at 9:06 PM  

Salam ina... Rezki anak tu kerja Allah... Linda pun berdua mcm ina... Cuam bezanya, linda pernah merasakan nikmat melahirkan, tp Allah menjemputnya mengadap Ilahi... Kalau umur arwah Hana panjang, semalam genap umur arwah, setahun setengah kak... Kita usaha yer kak... Insyaallah, Allah ada bersama-sama kita... Linda pun jeles gak bila baca semua blog citer pasal anak masing2... Keletah mereka la, tepek gambo mereka la, mcm2 lagilah... Tp insyaallah, sampai masa kita nnt... Muhasabah nie lebih untuk diri linda sendiri dan sesiapa yg sudi menerimanyer... linda dah link akak yer... Al-Fatihah tuk Hana Humairah...

shiemz April 11, 2009 at 9:27 PM  

xpe la ina..insyaAllah...ade rezeki tue nanti... suami siap support lagik tue... ok per. Kalu org lain bat bodo pun ade... shiem doakan ina cepat2 dpt baby k... :)

Gieyana April 11, 2009 at 9:43 PM  

Hi..sabar k..I faham perasaan awak..dulupon b4 dpt bb hati sy pon sedeyy sgt cam awak...berdoa minta Allah Taala makbulkn doa awak n suami byk2 yer...think positive k..

IZAN April 11, 2009 at 10:05 PM  

Hi Ina,
Salam perkenalan.. timer kasih singgah. Anyway jgn la cakap camni.. sedih plak kiter dgr. Kan rezki ajal jodol di tangan yg Esa. Setiap yg berlaku mesti ada hikmahnya. Yang penting yg putus berharap & berdoa.. InsyaAllahh.. kami doakannn semoga dimurahkan rezeki ya!

Ibuhani April 11, 2009 at 10:06 PM  

rezeki yg Allah beri dlm byk bentuk...n kena redho dgn ujian Allah...sabar ye.....sedih kak ani bace post awak ni...kan nangis dah ni....

Joyah Sempoi April 11, 2009 at 10:13 PM  

salam ina...yg bleh kita cakap, bykkan bersabar and always think positive, kay...bykkan berdoa..cuba amalkan doa Nabi Zakaria yang inginkan zuriat dalam surah al-anbiya'...kita tak ingat ayatnya tp nanti kita tlg carikan..ape2 kita htr kat blog..

kita ni plak, murah rezeki, alhamdulillah...itupun orang cakap, asyik beranak jer (my mum has been through this kind of experience before and sometimes she cried but now...she's the person that people respect and wonders where she got the courage of giving birth normally to 12 kids eventhough not all survived)tp kita tak kisahpun sebab semua tu rezeki Allah nak bagi...

buat tak tau je org nak kater ape wpun terpaksa makan hati...that's life...

ppb_ppkp April 11, 2009 at 10:18 PM  

salam...sama la ngan saya....xpe kak...kita usaha lagi,,,,,tanpa jemu..chaiyok...

ppb_ppkp April 11, 2009 at 10:34 PM  

pi amik award kat rumah imah kak

JIVEBUMZ April 11, 2009 at 11:22 PM  

sabar yer.. mudah2an ada rezeki nanti yer..

Erin Rashid April 12, 2009 at 2:30 AM  

saya paham perasaan ina..
jgn sedih k
ada hikmah di sebalik smuanya
ada org lain plak, sng2 dpt anak
dibuang2 aje
mcm buang baju je..
subhanallah...

mama | sarah | syimir April 12, 2009 at 9:05 AM  

salam k ina,
akak mmg "manusia" normal akan rasa mcm akak rasa tu...
mungkin skrg akak rasa agak "emosi" ttg nak dapatkan anak,
tp lain plak citer dgn orang yg dah ada anak....mcm2 benda lain plak yg nak di " emo" kan kak...percayalah...
akak jgn sedih2 ye, dugaan Allah kepada hambaNya dtg dlm pelbagai bentuk/cara...
senyum kak senyum senyum....haaaa br lah cun! :))

LoVEaQshA April 13, 2009 at 7:36 AM  

ala kak jgnla sedih2..
kita sm jer tgah berusaha ke arah tue..
xpela kak kita wat apa yg termampu ok..

shiemz April 13, 2009 at 10:43 AM  

ina, nak test komen.,.. hehehe... tq ina!! :D

mrs e April 13, 2009 at 12:44 PM  

salam kenal..

naja pun senasib ngan awak..
lum ade rezeki lg sampai sekarang..

kite doa bnyak² k..
;)

nizza-abira April 13, 2009 at 3:31 PM  

sama lah dgn kita jgk :(

~ujicham~ April 14, 2009 at 11:33 AM  

sabarlah. tentu ada hikmah. yang penting jgn jemu berusaha.

Anonymous April 14, 2009 at 1:31 PM  

hi....ada petue org kata timesuboh & sebelumtdo mkan buah delima 5 biji ( ni biji yg kecik dlm buah tu tau ) ngan susu suam segelas....