~ Family Day Taman Impian Murni, Saujana Impian Kajang ~

>> Tuesday, March 31, 2009

Minggu lepas masa lepas je En Hubby gi kenduri tahlil they all bermeeting pasal nak buat family day ni.. citer punya citer.. En Hubby cadangkan nak buat family day malam esoknya.. sebab apa tau.. sebab kalau ckp je bertindak tidak tu yg tertangguh je... so tanpa dirancang they all buat je majlis yang takde perancangan tu.. kelakar sgt.. balik je dari kenduri tu.. En Hubby beritahu saya..

Honey... esok ada family day tau kat lorong umah kita ni..
Apa?.. family day? biar betul..
Ya.... kena kuar Rm 20.00 satu rumah..
Oklah tu.. dapat kenal-kenal.. kalau tak haram tak kenal jiran.. takat senyum je kan...

So malam yg dinantikan pun tiba.. saya tgk En Hubby yang kuat bekerja bersama rakan-rakan dia.. kaum pompuan duk diam-diam kat umah.. they all lah yang susun meja.. fikir pasal menu makanan.. minuman... persiapan semua.. hahahhahha.. baru tahu....

Dari pemerhatian saya... saya tgk not bad gak... menjadi gak majlis ni.. walau pun tak seberapa sgt tapi sangat meriah...so uoollss layan jelah pic ni ekkk..

Tgk tu uollss.. lelaki punya fikiran kan ...... buat je .. janji menjadi kan..

nampak tak apa ?...hahhhh... tuuuu .. tikar kat tengah-tengah jalan......Adussss sayangggggg....



Oooopppsss.. ada plak gambo En Hubby ku sayangggg...



Wah... inilah makanannya uollss.. BBQ ayam.. Kerang bakar, Buah, Mee Goreng, Nasi Lemak, Keropok.... boleh lahhhh takat makan untuk dinner kan....



Kiranya boleh beri 3 bintanglah pada they all... sekurang-kurangnya lepas hajat untuk berkenalan jiran tetangga kan...


Pssssttttt nak beritahu... lepas ni mereka-mereka ni berhajat nak buat ceramah agama plak 4hb April ni... seronoklah tu... program menjadi... cehhh

7 comments:

Mak Su March 31, 2009 at 3:30 PM  

salam lompat-lompat blog :)

wah, meriah ek. ada bentang tikar :)

RaFFLeSiA MeRaH March 31, 2009 at 3:33 PM  

ingatkan family day adik badik ko, rupanya family day ngan jenjiran ko...huhuhu, siap bentang tikar atas jln lagi tu...bagus2....mesra2 dgn jiran tetangga....aktiviti yg sihat gituuuu....

diniedinar March 31, 2009 at 3:50 PM  

ok la tu ala2 piknik bbq :)

family day tu utk jiran selorong je ke bukan setaman?

Joyah Sempoi March 31, 2009 at 6:33 PM  

laaa...umah kita dekat je la kalau kat msia nie...kita punya umah dekat kantan permai.....mmg bestkan kalau dpt kenal jiran tetangga nie..huhuhu

~~ciklinn~~ March 31, 2009 at 8:04 PM  

wah sonoknyer piknik ditgh2 jalan camnie... bestnyer... dapat duk berjiran camnie...rasa bahagia jer kan... tka mcm linn ni..nak jumpa jiran kanan kiri punyerlah susah.. huhuhuhu

saveme_zero April 1, 2009 at 8:38 AM  

sekali sekala buat mcm ni bagus,tu merapatkan silaturahim

HappyIrfa April 1, 2009 at 9:59 AM  

telan air lir tgk menu.gulp