Urusetia Kursus Di Sabah

>> Wednesday, March 11, 2009

Sekarang ni saya bersiaran di Sabah. Perjalanan dari sabah lebih kurang 2 jam 20 minit dari KLIA menaiki MAS. Dah lama tak outstation uollss.. So pepaham jelah... nak pegi lak 2 minggu.. so macam-macam yg bermain dikepala.. bukan risau apa.. tapi risau nak tinggalkan En Hubby keseorangan di rumah.. Almaklumlah kan... Dunia sekarang ni byk pancaroba... ceh wah... bersastera plak ekk.. Masa nak gi tu en hubby yg hantar ke KLIA. meleleh air mata den ni hah... Sepanjang jalan semasa naik keter tu asyiklah tanya en hubby... lepas hantar ni buat per? nak gi mana? malam nanti buat per... itu jelah soalan yg di tanya.. agaknya en hubby pun dah perasan so dia berilah jawapan yang agak-agak menyedapkan hati gak kan.. dia kata oklah.. nanti dia akan call selalu...dia akan beritahu mana dia gi.. hihih dah macam pasang GPRS lak kan.. Letak je beg kat troli tu alih-alih meleleh je air mata ni.. cedih banget ibu dong... tapi dah tugas kan... berkorban apa saja.. kiranya berkhidmat untuk negara kan...

Masa check in tu uollss memula rasa cedih gak tapi bila member opis dah nampak depan mata rasa hilang plak sedih ni... (ayat derhaka) ampun sayanggggg.... honey hilang ingatan sekejap...

Masa check in uolss tahu tak.. we alls kena extra l'gage RM 960.00 tu.. bayangkan betapa byknya barang yg we all bawa.
Ni tgk ni barang-barang we all.. nak patah pinggang i uuu...

Tapikan uollss.. masa we all kat dalam flight tu kan.. sesuatu yg menakutkan telah berlaku,, nak tahu apa?.. entah napelah si abang pilot tu kan.. leh bawa kapal terbang den ni entah apa-apa.. bergoyang sakan badan den, naik loya, pening dan gayat dibuatnya... katanya cuaca buruk kat sabah ni.. tapi kalau cuaca buruk pun kan kalau dah expert ada caranya kot.. ni leh dia asyik langgar awan je... kalau tgk flight nyer memang best.. besar tu... MH 68 yang sepatutnya gi Taipei yang saya naik uollss. Yang kelakarnya masa nak makan... perut tgh lapor ni.. ingatkan kot makan sodaplah..... dgr sate mcm menyelerakan je.. tapi rasanya... alomakkkkk... ker tekak i yg tak berapa nak sedap kot... ngeh...ngeh...ngeh...

Landing je di Sabah hujan turun dgn lebatnya.. sampai tak nampak jalan... mujur en pilot saya matanya clean & clear... sampai gak kami kat Tang Dynasty Hotel... Tapikan uollss awat i nak upload gambo-gambo ni takleh ek... dok tgh bandar Kota Kinabalu.. tapi leh enternet very the slow... puas dah nak upload gambo ni hah takleh.. adusss. meroyan kejap den...nantilah yerkk .. panjang lagi masanya.. maklumlah kan.. 2 minggu... ingat tu... 2 minggu yerrkkkk..... hihihi nanti bila internet dah ok saya akan upload gambo-gambo yang cun khas untuk uollss..

So oklah itu saja laporan saya hari ni.. nanti ado masonya ekkk saya akan bersiaran lagi.. maklumlah kan... internet takde... so.. kalau nak tahu apakan terjadi hari seterusnya.. tungggguuuuuuuu





5 comments:

PuteriSatu March 11, 2009 at 3:57 PM  

kat hotel tu de wi-fi eh? tuh aar lecehkan..harus kena beli broadband ko tuh....nufnang dah makin naik tuh weh..rugi tak update weh...hiks...

SyaNa March 11, 2009 at 5:04 PM  

byk nye barang..
smp kena xtra charge..
hehehe
nnt time balik tak tau la aku byk mana korg kena tambah..
hahaha

My Blog March 11, 2009 at 5:08 PM  

hotel ni cikai le.. business room pun takde.. line internet pun takde.. jenuh aku gi cyber cafe plak

CuTeMiUt78 March 12, 2009 at 12:01 AM  

oh dah selamat smpi ya

Aspalela March 12, 2009 at 11:18 AM  

tak pnh naik flight nie....
hehehhe....

salam ukhuwah yerk..singgah jap