Kuih Orang Negeri ...

>> Tuesday, July 28, 2009



Korang pernah tgk kuih ni? actually petang tadi lepas aku balik dari Taklimat PTK ...si iza call aku .. dia kata dia simpankan kuih ni... kuih apam je.. tapi korang pasan tak.. kuih ni tak mcm kuih apam lain kan...

1st time aku jumpa kuih apam bungkus guna daun rambai... pelik kan.. tapi katanya kalau kat negeri sembilan biasa dah tgk kuih ni... memang they all guna daun rambai ni... aku je yg tak pernah tgk kot... ahakkss...

tu yang aku mcm sayang je nak makan kuih ni.. nak bawak balik lah.. nak tunjuk En Hubby... huhhuh.....

14 comments:

RaFFLeSiA MeRaH July 28, 2009 at 6:15 PM  

petama kali gak aku nengok...huhuhu...rasanya same jer dok dgn apam biasa tu? eh...kelapa nya takder ker?

Ielaz July 28, 2009 at 7:33 PM  

kak..1st time tgk...

PuteriSatu July 28, 2009 at 8:25 PM  

tak penah tengok....

Mrs LVoe July 28, 2009 at 9:13 PM  

1st sha tgok.. nmpk sedap

lea July 28, 2009 at 9:13 PM  

a'ah la
kuih apam ni laen sikit
maybe coz die balut ngan daun kot
sedap ker?

~sall July 28, 2009 at 9:18 PM  

a'a la, aku 1st time ngok kuih ni.mcm sodap ek...

Tijah July 28, 2009 at 9:34 PM  

uik. tak penah tgk lak. kena carik nih

mama tisya July 28, 2009 at 9:56 PM  

salam..


pls vote for me di http://sereniety.blogspot.com/ utk Breastfeeding Photo Contest 2009 tq..my code BPC20 - Aimi Shalfarina aka mama tisya

Joyah Sempoi July 28, 2009 at 11:35 PM  

first time nampak kuih nie...tp namapun kuih tradisi, mesti enak dimakan..yummy

Ibuhani July 29, 2009 at 7:49 AM  

ha..itulah kuih org Pilah. Raso dan cara kukus pun sama kuih apam biase jugak. Cuma dibalut ngan daun rambai.

nurdaniella July 29, 2009 at 9:59 AM  

salam.. akak pun baru first time tengok kuih ni.. gayat la jugak.. hehe..

aslina July 29, 2009 at 11:16 AM  

hahaha...saye orang negeri lain. first time jugak tengok kuih camni. mula2 belum bace entry, ingatkan lepat pisang yang overload...wakaka!!!

Diarihatiku1976 July 29, 2009 at 11:39 AM  

kelapa takde... tapi rasanya sama je ngan apam ...kuih tradisi.. jgn dilupakan...

Delimasari July 29, 2009 at 4:36 PM  

klu jumpa nak mencuba leh le