White hair..

>> Wednesday, May 27, 2009

Huuuhuhuhuhu... ada yg terkejut tak.. baca tajuk tu.... ni nak citer ni,... yolah kan umur dah meningkat ni kepala pun dah mula tumbuh lalang putih... gatal yg amat... rasa mcm nak cabut je kepala dan cabut satu-satu... huhuhu
tapi masalahnya takleh.. kalau boleh lama dah den buat...
Dulu masa memula uban nak tumbuh anak saudara aku yg ramai-ramai tu rajin cabut... upah je rm 2.00 ke berebut nak buat.... la ni bila they all dah besar panjang.. malas plak nak cabut uban acik ni...... yang uban aku pun satu hal.. awatnya ko tumbuh sekelompok je kat depan nu hahh.... kesan syampoo ke ekkk....
kalaulah ada saloon yg boleh cabut uban memang aku lama dah jadi pelanggan setia kat saloon tu... la ni harapkan En Hubby jelah.. mujurlah En Hubby rajin plak mencabutnya bila aku suruh... tapi kena tgk mood gak lah.. time angin dia malas.. jgn harap nak nak.... so ada tak petua-petua yang boleh mengurangkan uban dikepala aku ni ekkkk.. kalau ada kongsi-kongsilah ya...

4 comments:

CuppyCakeMommy May 27, 2009 at 11:57 AM  

jgn cabut..lagi cabut..lagi byk dia tumbuh..kalau nak senang..inai kan je rambut tu kaler hitam..
kalau berani..terus color kan je..heheheh

Diarihatiku1976 May 27, 2009 at 12:16 PM  

masalahnya kalau tak cabut gatal yg amat.... cam ner tuuu

niza May 27, 2009 at 12:35 PM  

petua sy penah baca...pas mkn nasi tuh...pas basuh tgn(sblm basuh ngn sabun) tgn kite yg tgh basah tu sapu kat rambut...tu tuk mengelakkan uban la tp...tp klu dah beruban...cabut jeklah kot petua dia...hehehe...

PuteriSatu May 27, 2009 at 12:56 PM  

oit..cabut memang lagi banyak weh
sebab tu bertompok...ko cabut....klu tak cabut..dia tak bertompok....