Benarkah wanita Berkahwin Malas Jalin Hubungan Intim?

>> Wednesday, May 13, 2009



Benarkah usia pernikahan yang panjang menyebabkan wanita makin malas menjalinkan hubungan intim?

Dua pertiga wanita usia 30 tahun masih memiliki ghairah yang tinggi untuk menjalinkan seks. Tetapi setelah empat tahun pernikahan, jumlah tersebut menurun hingga separuh. Setelah beberapa tahun bernikah dan semakin percaya pada pasangannya, wanita lebih senang bergandingan tangan atau berpelukan, berbanding menjalinkan hubungan seks dengan penuh ghairah.

saya tertarik nak berkongsi pandangan dengan uollss tentang isu ini....saya perolehi didalam satu artikel majalah baru-baru ini. .....so............. apa komen uolss....

15 comments:

Ashabul Kafi May 13, 2009 at 8:39 AM  

em..salam ziarah ye diari hatiku..
em..saya ashabul kafi..
bagi ashabul kafi..
hal mcm ni terletak pada pasangan tu nak aturkan cara n gaya hidup mereka..

@tune® May 13, 2009 at 8:55 AM  

maybe...sbb letih bekerja kot....

RaFFLeSiA MeRaH May 13, 2009 at 8:58 AM  

perkahwinan sy lum 2 tahun lg....hehehehe.....

MY HEART May 13, 2009 at 9:11 AM  

Salam..
Ada benarnya kenyataan itu. Mungkin kerana bebanan kerja dan tanggungjawab yang banyak menyebabkan kurangnya rasa untuk mengadakan hubungan kelamin. Salam ziarah.. Kita tukau2 link ok.

PuteriSatu May 13, 2009 at 9:40 AM  

Ya ke...? Ntah...aku ok je....ngeh-ngeh-ngeh....

shiemz May 13, 2009 at 9:44 AM  

Herm... Kemungkinan Besar jugak faktor letih n penat bekerja membuat hubungan kelamin x dpt dilakukan dgn lebih ghairah... cukup la setakat cuckup2 makan.. ahaks... Dah faktor ini jugak membuat tiada kepuasan dlm perhubungan.... Pendek kata kena give n take then yang penting aku ngah berusaha keras skrg nie... ahahha...

HappyIrfa May 13, 2009 at 11:03 AM  

salam ina..
emm susah nak komen.pd saya terpulang pada individu.maksud saya x semua sama.ada yg saya jumpa,sorang kakak ni.umur tahun ni 41 tahun.dia akui 'agak malas' nak buat hubungan intim.dah tak
'karan'cam dulu mgkin kerana penat dgn keje,penat melayan karenah anak.tp ada jugak yg umur sebaya tu pantang tersentuh mesti 'karan' melekat.hehe.tp kita kena pikir jugak.kalau 'karan' agak kurang.. cubalah cari ubat atau usaha sikit supaya 'karan' sentiasa ada.sbb mak saya cakap 'lelaki selagi buleh angkat jari telunjuk.masih lagi pentingkan bab tu'.sblm dia buat pasal,kita sbg isteri kena usaha supaya hubungan yg satu itu tetap ada..itu pendapat sayalh..

Delimasari May 13, 2009 at 11:20 AM  

ade benarnye - faktor bebanan kerja dan segala yg berkaitan.

atty's May 13, 2009 at 11:53 AM  

salam diari hatiku..

rasanya tgk pd individu itu sendiri..
tapi mmg ade yg gitu..mungkin tak kepenatan..jdk ilang mood..

mama tisya May 13, 2009 at 12:13 PM  

mayb kot cz bz ngan ank2..hal kj umh mcm nk msk,ngemas so pnt agaknye

Anonymous May 13, 2009 at 12:29 PM  

jawapanya....sebab dia tak dapat sedap...buat penat je main....jadi lain kali malas lah nak main....cuba dapat sedap....garenti tiap2 hari minta punya...caranya...berbincang dengan pasangan....supaya lebih open
suruh korek ke...ape ke
atau beli yang pelastik ke...bunyinya kurang ajar ...tapi cubalah

Mrs LVoe May 13, 2009 at 1:32 PM  

alamakkk yeker?? myb sbb letih kot

Jade May 13, 2009 at 1:44 PM  

uih.. dlm hal ni pasangan masing2 kena la berusaha.. jgn hubby salahkn wife,wife salahkan hubby.. akhirnya tak kemana untuk jalan penyelesaian. tp rasa2 malas pun bersebab kot?? ntah le.. saya baru kawen nk masuk 3 tahun.. so x bleh nk komen byk2.. hehe..

ape2 pun wahai kaum hawa, berusaha la yer.. kalau asyik bagi alasan malas/penat/letih, suami pun ber-alasan untuk cari lain..

Ma'am_Chelsea May 13, 2009 at 2:32 PM  

Usaha tgga kejayaan...

Hihihi ;)

kakLuna May 14, 2009 at 12:59 PM  

macam irfa kata maybe dah takde karan..tp kene la usaha atasi..penting woo seks ni..