Aktiviti Senaman

>> Monday, August 3, 2009

Wahhh... ina... rajinnya ko bersenam...
Apa... Senam.. senam per ko buat ina oii.... ahahakss...

Xdelah... sebenarnya nak citer ngan uolss.. yang aku ni.. dari pagi sabtu hinggalah ke petang tak duduk diam... asyik bersenam je aku.. gila ke apa ek.. senam tghari buta... kalau gitu sure kurus melidi aku ekk...

Actually .... bukan senam sukan tu uolss... senam..mengemas rumah le... projek terbengkalai... sebelum ni.. sebulan sekali ada makcik indonesia datang ngemas umah aku.... tapi semenjak dia balik indon ni.. rumah aku.. mcm comot sikit..

Bukan malas nak buat... tak.....tak.....jgn cepat jatuhkan tuduhan sebegitu rupa....

tapi.... 3 minggu yg lepas .. aku dan En Hubby bizi beno...

Dengan aku yang gi outstationnya... ngan En hubby yang outstationnya berceramah.... pastu ngan kejer En Hubby yg terlalu bznya... so bila dah salah sorang takde umah... tu yang malas nak mengemas tu... balik kejer terus bammmmmm ... tido.....

Langsung tak tgk rumahtangga.. ada habuk ke... semut ke... tikus ke.....keluar gelap balik gelap...

So masa ada kelapangan nilah aku buat projek besar-besaran ngemas umah....

Umah aku ni uollss... takdelah comot mana pun.. tapi dah memang aku laki bini tak suka umah bersepah-sepah ni... atau pun berhabuk.....

Yelah.. takde budak kecik.. bolehlah ckp kan... dah ada anak nanti, usahkan sepah... dinding pun habis dilukisnya nanti... tul tak apa aku ckp.....

Mcm biasalah uols.. hari sabtu tu En Hubby takde umah... bz ngan "Sepakat Bestari" dia kat Kepong... Hah... ada tak dikalangan uols yg duk area sana....manalah tahu kan.. kot-kot ada joint skali ke... dok layan PENTARAMA ke kan....hahahksskk....

So... dipendekkan citer ... dok bersendirianlah aku kat umah... tonggang terbalik ngemas...takpelah... layan jelah.....dah biasa dah..... kalau nak tahu bukan je hari Sabtu aku duk sorang .. rupanya Ahad pun gitu gak... emmmmm..... ingatkan org gomen kejer senang.. rupanya.. gomen pun byk kejer gak ekk....

Takpelah yang... Honey berkorban.... setia ngan Honey cukup.... yg penting nawaitu tu kena betul... huuhuhuhu.....

16 comments:

CINTAMANISZ Lite August 3, 2009 at 11:52 AM  

Tp mmg betul ler..kemas umah ni mcm bersenam gak psl ada menggunakan kaedah membongkok, menonggek, mendongak, berjalan..hehe..

~sall August 3, 2009 at 1:52 PM  

ok la tu.senamankan elok tuk kesihatan.posekan dah nak dekat,bagus gak kemas awal-awal,x le penat d kemudian hari.

shaifulsafar August 3, 2009 at 2:27 PM  

hai diarihatiku...

mekasih... umah ni type biasa jer... dah bersabar lebih 1/2 tahun utk pindah rumah baru. konsep english?.. tak kot.... saya lebih suka konsep moden minimalis...

lily lotus August 3, 2009 at 3:28 PM  

takpe takde anak lagi..dah ada anak sok bersilatlah :D

alimaz August 3, 2009 at 4:17 PM  

salam...senaman jangan tak senam...baik untuk kesihatan...solat pon macam senaman gak...rajin la solat2 sunat selain solat fardu...huhuhu

atty's August 3, 2009 at 4:21 PM  

kty selalu jadikan aktiviti mengemas umah satu senaman..ate malas nak jogin

Delimasari August 4, 2009 at 10:56 AM  

mmg betul klu husband&wife buzy sokmo - mmg terasa umah comot -
bagus juga tu sekali buat berpeluh sakan - mcam22 style senaman yg dilakukan. janji hati puas umah udah bersih...

rasp August 4, 2009 at 12:40 PM  

kalo dpt kemas rumah tip top satu kepuasan kan :)

CuppyCakeMommy August 4, 2009 at 12:41 PM  

dah ada baby..rumah lagi lintang pukang di buatnya..kadang2 baru halfway menyapu/mop..baby dah nangis..erghhh..

Ibuhani August 4, 2009 at 4:12 PM  

bersenam menyihatkan badan x pe.

Love Says it All~ January 20, 2010 at 3:44 PM  

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Anonymous May 10, 2013 at 7:58 PM  

Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest of the website is very
good.

Here is my web site :: Garcinia Cambogia Extract - garciniacambogias.net

Anonymous May 21, 2013 at 9:50 PM  

Having read this I believed it was rather informative.
I appreciate you finding the time and effort to put this content together.
I once again find myself spending a significant amount of time both reading
and posting comments. But so what, it was still worthwhile!


Here is my web site ... make money from home

Anonymous May 26, 2013 at 6:09 PM  

Wonderful, what a web site it is! This weblog
gives helpful facts to us, keep it up.

Also visit my web-site; Skin care

Anonymous May 28, 2013 at 1:22 AM  

If you are going for best contents like myself, simply pay
a quick visit this site every day as it presents feature contents, thanks

my homepage Wrinkle cream

Anonymous May 28, 2013 at 8:09 PM  

Just want to say your article is as surprising.
The clearness in your post is simply great and i could assume you are an expert on this subject.

Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep
up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable
work.

Here is my web page - Power Precision